Torsdag den 15. juli 2021 - Skamlingsbanken - MC Graasten - ta' en tur med os!

Ta' på tur med os - vi mødes på Torvet i Gråsten torsdage kl. 19.00
(fra september dog kl. 18.30)
Ta' på tur med os - vi mødes kl. 19 på Torvet i Gråsten
Gå til indhold

Torsdag den 15. juli 2021 - Skamlingsbanken

Program tidligere år > 2021 Program
Afgang kl. 19.00 fra Torvet i Gråsten

Vi kørte direkte til Christiansfeld og holdt ved den gamle grænse, hvor vi så striben i vejen og den nye skulptur samt æresporten.
Herfra gik det videre til Skamlingsbanken, hvor vi nød den flotte udsigt i det flotte vejr og var også lige nede og se det nye besøgscenter som jo desværre var lukket og det var isbutikken så også.
I restauranten kunne man kun købe en dessertis til 98,- kr.

Så vi fortsatte til Hejlsminde og håbede på, at isbutikken var åben endnu - og det var den så vi nåede lige at få en is inden de lukkede.

Hjemturen over St. Anslet, Knud og Haderslev og direkte til Gråsten - da klokken var blevet mange, blev ruten kortet af.

8 MC - 8 personer - 146 km
Turen er på ca. 150 km.

Undervejs mod Skamlingsbanken holder vi i Christiansfeld ved den nye markering af den gamle grænse ved Kongeåen (stribe i vejen), den nye skulptur samt ser den nye æresport, som blev brugt ved genforeningsfesten i juni.
Det nye oplevelsescenter er klar den 12. maj, og offentligheden kan derefter komme ind i centeret under jorden og blive klogere på de stærke kræfter, der har været på stedet – både talens kræfter og naturens kræfter.
Det er dog desværre ikke muligt at komme ind i centeret på det tidspunkt da det kun er åbent i dagtimerne.



Undervejs holder vi ved Grænsesten nr. 127.
"Grænsesten nr. 127 blev i 2012 bragt tilbage til sin oprindelige placering ved den gamle grænse mellem Danmark og Preussen, som et symbol på at skellet hen over Slusen efter 92 år var visket ud, og at et nyt fællesskab har udviklet sig hen over den gamle grænse.
I 1920 sikrede Hejls Sogneråd, at grænsesten nr. 127 ved Hejlsminde ikke gik tabt midt i Genforenings stemningen. De gemte derfor grænsestenen i en lade med henblik på senere at sætte den op i et anlæg ved Slusen i Hejlsminde til erindring om grænsen 1864 - 1920."

Læs mere - klik her.


Tilbage til indhold