Søndag den 22. sept. 2013 - Langelandsfortet - MC Graasten - ta' en tur med os!

Ta' på tur med os - vi mødes på Torvet i Gråsten torsdage kl. 19.00
(fra september dog kl. 18.30)
Ta' på tur med os - vi mødes kl. 19 på Torvet i Gråsten
Gå til indhold

Søndag den 22. sept. 2013 - Langelandsfortet

Program tidligere år > 2013 Program

Tur til Koldkrigsmuseum Langelandsfortet i Bagenkop på Langeland.
Afgang fra Torvet i Gråsten kl. 09.00.
*************************************************

Der var afgang fra Gråsten kl. 09.00 mod Fynshav hvor vi købte et 10-turs kort, som sparede os for 20,- kr. pr. MC (jeg tror nu nok jeg kom til at opkræve 105,- pr. MC, det skulle have været 115,- (da jeg senere så bon'en)).
Ankommet til Fyn skulle vi lige finde den første den bedste tankstation, så Kurt kunne få tjekket dæktrykket på sin BMW, da den tabte luft og rigtig nok, så manglede der allerede hjemmefra 0,4 bar.
Luft på og videre fra Fåborg til Svendborg på den flotte vej langs med kysten, over broen til Tåsinge og over den "høje" bro til Langeland.

Bjarne havde af en kollega fået et tip om en MC Café i Humble, som lå på vejen til Langelandsfortet - Henriks MC KAFé, Landevejen 3, 5932 Humble - se facebooksiden - klik her.
Her fik vi kaffe (Lars fik kage, da han ingen madpakke havde med) og vi andre spiste vores medbragte madpakke - en hyggelig lille Café omgivet af hans græssende kvæg, bålplads, sofagruppe og en hyggelig lille bar.

Vi fortsatte til Langelandsfortet, købte billet og gik rundt på terrænet, hvor vi kunne se overvågningsbunkerne, kanonstillinger, ubåd, kampfly (MIG, Draken).
Det vækkede mange minder hos os "gamle basser" og Leif kunne især huske at sidde på 40mm Flak kanonen.

Efter ankomsten til fortet kørte Kurt til Bagenkop for at finde en tankstation for at tjekke luften igen, men tankstationen luftpumpe var itu, så han holdt ind for at spørge en mand som så heldigvis tilbød Kurt at bruge hans kompressor i garagen.

Efter ca. to timer på fortet vendte vi næsen hjemad - vi skulle dog lige tanke og tjekke Kurts luft i Rudkøbing - det var OK og holdt hele vejen hjem.

Vi valgte nemlig at køre udenom, samme vej tilbage til Fåborg (afbrudt af en kaffepause på Tåsinge) og så over Faldsled, Assens og Middelfart (hvor vi spiste burgere m.v.) og derfra direkte til Gråsten, kun afbrudt af endnu en tankning i Vonsild.

En fin tur i nogenlunde godt vejr - dog blæste det en del.

10 MC - 12 personer - ca. 350 km

*************************************************

Se mere info om museet her - klik her
Entré: 85,- kr. pr. person.

Medbring evt. madpakke.

Her er ruten - med færgen kl. 10.00 fra Fynshav - pris 135,- kr. hver vej for MC med 2 personer:
Vi har mulighed for at køre en lille rundtur på Tåsinge: Begninge skov, Valdemars Slot og Troense.

Hent Garmin ruten - klik her.

247+ km - afgang kl. 09.00 - begge veje med færgen (hvis det ikke passer med færgen når vi skal hjem kan vi stadig vælge at køre udenom):

Tilbage til indhold