Torsdag den 9. maj 2013 - Lübeck - MC Graasten - ta' en tur med os!

Ta' på tur med os - vi mødes på Torvet i Gråsten torsdage kl. 19.00
(fra september dog kl. 18.30)
Ta' på tur med os - vi mødes kl. 19 på Torvet i Gråsten
Gå til indhold

Torsdag den 9. maj 2013 - Lübeck

Program tidligere år > 2013 Program

Vi kørte fra Gråsten kl. 09.00 scharf (sådan ca.). I starten dryppede det lidt, men det holdt snart op.
Vi ankom til Dannevirke ca. kl. 10 hvor vi holdt en lille pause.

Fra Dannevirke kørte vi på landevej til Ricklinger Landbrauerei, hvor Claus havde bestilt plads til frokost og derefter en rundvisning på bryggeriet. Rundvisningen skulle vise sig at blive noget af en oplevelse - dog mest det sproglige, da brygmesterens søn gjorde det på dansk, eller hvad man nu skal kalde det. Vi morede os i hvert fald lige så meget som han selv gjorde - hvem kan ikke huske: En smyle huuuuumle. Siste mand lukke døøøøren.
Maden var god - de fleste fik Hax'n og det var en fin rundvisning med god forklaring af, hvordan de bryggede deres forskellige ølsorter.

Vi fortsatte mod Lübeck og ankom til hotellet ca. kl. 14.15 og Stefanie Doll var klar til at modtage os (hun var ekstra blevet længere på arbejde for vores skyld). Vi fik os indkvarteret og motorcyklerne placeret i det nærliggende P-hus og garager.


Holstein Tor, skæv som bare ... - 1,40 m ude af tur i toppen, men nu bevæger den sig ikke mere.


Så var der tid til en øl og vin på hotellets fortov - det blev vist til flere!
Aftensmad kl. 19.00.
Der var live musik på havnen, som nogle gik ned for at høre og se og få en enkelt øl mere - musikken var dog ikke noget at råbe hurra for.

Fredag kørte vi en rundtur i Holsteinische Schweiz - rundt om Kellersee, Dieksee og Grosser Plöner See. De to grupper tabte dog delvist hinanden umiddelbart efter P-huset og garagerne - det viste sig, at de 4 bortkomne alle kørte på Yamaha (mon det gi'r mening).

Efter kørsel på flotte veje med god asfalt og fine sving fik vi telefonisk kontakt og vi kunne samles i Malente til frokost.

Om aftenen efter middagen gik nogle til live musik på et lille værtshus - Funambules, hvor The Rockalots fra Bremen spillede god Rockmusik - ZZ Top, Deep Purple, Guns N' Roses, AC/DC, Black Sabbath, Aerosmith, Golden Earring o.s.v. (god mulighed for headbanging, ikke Lars (
Headbanging er en speciel form for dans, som omfatter voldsomme bevægelser af hovedet i takt med den spillede musik. Man "banger" hovedet frem og tilbage, eller rundt så ens hår følger med - dog ikke på Lars)). Herudover var værten Alex sjov og alle drinks kostede noget med 0,90 € - men til sidst var det som om, at alt kostede 9,90 €.

Lørdag formiddag valgte alle at gå med på den arrangede byrundtur med guiden Christine Ruge. Hun var dog ikke mødt til tiden og vi måtte ringe efter hende. Det viste sig, at bureauet ikke havde givet hende besked om at hun skulle guide os, men hun aflyste sine aftaler og kom til hotellet inden for en halv time.
Turen varede lidt over 2 timer og hun kunne fortælle os en del om de forskellige mursten, husene var bygget af :-), men da også om Lübecks historie, hvorfor det hedder "døden fra Lübeck" og danskernes besættelse af byen fra 1401-26.
Om eftermiddagen valgte 18 af deltagerne at tage med på en havnerundfart - de sidste 4 kørte ruten til Wismar som der var lagt op til i planlægningen.

Efter sejlturen kiggede vi på Lübeck - nogle gik i Café Niederegger - købte marzipan m.v.  - andre gik på udsalg eller café - og andre hjem til hotellet til en øl på fortovet. Nogle tog turen til toppen af Petri kirken, hvor der er en fantastisk udsigt over Lübeck og til dels helt ud til Travemünde.

Efter endnu en god middag gik nogle ned på Funambules igen, da der skulle være African & Latino Party, men der var vist ikke mange mødt op.

Søndag morgen var der efter en god gang morgenmad afgang fra hotellet kl. 10. Vi kørte hjemad på en rute på landeveje - kom da også ind på meget små veje og med gratis færge over Binnenlandkanalen og holdt en lille frokostpause på havnen i Eckernförde - heldigvis for det, for lige da vi var kommet indenfor skyllede det ned.
Afslutningen blev som sædvanlig holdt hos Anni i Sønderhav.

Hotellet var godt, fine værelser, god betjening og super mad og centralt beliggende over for Holstein Tor.

Total km.  640 (for de, der var i Wismar lørdag)
Gnsn. i
bevægelse  54,4 km.
Max fart  114 km.
Tid i bevægelse 11.45
Total  tid  20.22

Billeder fra Torsdag          Billeder fra Fredag             Billeder fra Lørdag          Billeder fra Søndag

*******************************************************************************

4-dages tur (torsdag den 9. maj - søndag den 12. maj) til den hyggelige by Lübeck, Tyskland.

Afgang fra Torvet i Gråsten torsdag den 9. maj kl. 09.00

  • Kl. ca. 10: Ankomst Dannevirke

  • Kl. ca. 12: Ankomst Ricklinger LandbrauereiFrokost og rundvisning i bryggeriet

  • Kl. ca. 16: Ankomst Lübeck


Hent ruterne til Garmin:
Ruten derned, via Kruså (Lyren) på motorvej til Dannevirke,
sløjfe uden om Neumünster, landevej til Rickling og Lübeck - 195 km - klik her
Ruten til Wismar - 126 km - klik her
Ruten Holsteinische Schweiz - 116 km - klik her
Ruten hjem på landevej - 182 km - klik her

Antal tilmeldte:

22 personer på 17 motorcykler.
Ricklinger Landbrauerei: D
er er 22 tilmeldte.
Guidet byrundtur: Der er bestilt dansksproget guide til lørdag den 11. kl. 10 - afgang fra vores hotel - pris 3,65€ pr. person.

Der er direkte ca. 190 km derned (landevej og ca. det samme på motorvej) og turen varer (i vores tempo) ca. 5 timer inklusive pauser, hvis vi kører på landevej.
Men kanske vi skal se noget undervejs derned.

Middag/frokost undervejs på Ricklinger Landbrauerei  (giv gerne besked allerede nu, så vi kan bestille plads).

Fra Lübeck er der mulighed for at køre fredags- og lørdagsture hhv. i Holsteinische Schweiz og/eller til Wismar (Wismar er anerkendt som Unesco-verdensarv).
En af dagene kan der arrangeres en guidet byrundtur i stil med sidste år i Bremen. Det koster 30,- kr. pr. person ved 20 deltagere – skriv gerne om det kunne være interessant, så vil jeg booke en guide.
Og ikke mindst så er der da noget med Marzipan i Lübeck - det må vi hellere få undersøgt.

Der kommer forslag senere til turen derned (en direkte vej og en omvej) og tur(e) dernede.

(Det er naturligvis også muligt at deltage i turen i bil).

Nedenfor kan I se tilbuddet fra Ringhotel Jensen – det er uden om et rejsebureau, men ved direkte kontakt.
Hotellet ligger i den gamle bydel på en ø i floden Trave – se mere på deres hjemmeside (link til hotellet nederst på siden).Alle 10 dobbeltværelser + 1 er udlejede, hotellets garage og Stellplatz i P-hus til MC’erne og prisen er med dagens kurs 1.786,- kr. pr. person ved 22 personer (kan ændre sig lidt p.g.a. kursen) inklusive 3 x morgen- og 3 retters aftensmad og MC-garage og holdeplads.


Hotel: Ringhotel-JensenRuten til Lübeck
Motorvej til Dannevirke, derefter landevej til Rickling og videre til Lübeck - i alt 192 km
Gråsten - Dannevirke: 64 km - ca. 1 time
Dannevirke - Rickling: 82 km - ca. 1 time og 10 minutter
Rickling - Lübeck: 47 km - ca. 1 time

Tilbage til indhold