Torsdag den 29. maj 2014 - Kr. Himmelfartstur - MC Graasten - ta' en tur med os!

Ta' på tur med os - vi mødes på Torvet i Gråsten torsdage kl. 19.00
(fra september dog kl. 18.30)
Ta' på tur med os - vi mødes kl. 19 på Torvet i Gråsten
Gå til indhold

Torsdag den 29. maj 2014 - Kr. Himmelfartstur

Program tidligere år > 2014 Program

Vi var alle mødt til tiden så afgangen skete præcis kl. 09.00 ca.
Første stop var i Christiansfeld:Fra Christiansfeld fortsatte vi igennem Kolding langs med havnen og videre med den gamle vej mod Vejle.
Det gik fint gennem Kolding og Vejle - dog måtte Jytte holde tilbage ved det allerførste lyskryds i Vejle og kom bagud, men vi havde aftalt at stoppe op efter Vejle og samle op.
Her holdt vi 2. stop på turen og fik lidt forfriskninger og kom også af med dem igen.
Videre gik det gennem Horsens og havnen til Søvind hvor det første pitstop var.
Vi fik næsten alle tanket op og fortsatte mod Norsminde Fiskehus ved Kattegat kysten, hvor vi holdt frokostpause.
Frokosten stod for de flestes vedkommende på en rødspættefilet og fiskefrikadelller med rugbrød til - lækkert.Herfra videre udenom Århus til Djursland.
Næste pause var ved Kalø Slotsruin, hvor vi i kiosken kunne nyde en is inden turen gik videre til Egsmarkstrand Ferielejligheder.Vi ankom til Egsmarkstrand ca. kl. 15.30 (ind ad en lille grusvej på ca. 100 m), Bodil (ejeren) var ikke hjemme så vi blev modtaget af Birgitte ude ved vejen, som viste os om i gården, hvor vi kunne parkere vore MC'er. Hun bød os velkommen og fortalte om stedet og uddelte nøglerne til alle.

"Rockerborgen"


Efter indkvarteringen var det tid til aftensmad - d.v.s. kødpakken som Lars havde lavet til os. Lars meldte sig som grillmester og Ole sekunderede.
Det var lækkert kød og en dejlig gang aftensmad. Efter lidt søgen efter en grill, fik vi en Weber kuglegrill og det gik rigtig fint i røg og damp, ligesom på Fregatten Jylland.Det var en dejlig aften og vi kunne sidde længe udenfor og nyde flere af de medbragte øl og rødvinen og roséen inden vi måtte trække indenfor i slyngelstuen.
Men vi ville blive siddende udenfor indtil Susanne og Per ankom senere på aftenen fra Århus, hvor de var kommet sejlende fra Sjællands Odde.

Fredag var der planlagt tur rundt på Mols.
Vi startede dog dagen med morgenkaffe i gården - Kurt og John havde hentet rundstykker i Femmøller og morgenkaffeholdet havde dækket lækkert bord med røræg, ost, pålæg, Nutella - you name it.
John havde sågar købt sig en Brunsvier - en gang fynbo altid fynbo hvad kage angår.

Bjarne havde lavet en rigtig fin tur på små veje. Først i Mols Bjerge og derefter op over Djursland til Bønnerup Strand og ned mod Ebeltoft.
Vi holdt frokostpause på Bønnerup Strand hvor vi fik burger, biksemad, pandekager med is og kaffe.Det var en rigtig flot tur gennem Djursland - mange mange små veje og flotte udsigte over det skønne Djursland.
I Ebeltoft parkerede vi ved Fregatten Jylland og gik op på Torvet i Ebeltoft, hvor Ford Mustang entusiaster havde parkeret mange biler. Vi betragtede dem lidt, snakkede om at sådan en havde vi kørt i på USA-turen og at det var en lækker bil.
Nogle fortsatte med at ose lidt på gågaden - andre satte sig ind for at få en kold fadøl og nogle tog til Fregatten Jylland.

Efterhånden vendte alle hjem til Egsmarkstrand og gjorde klar til at Dinér Transportablen skulle komme med aftensmaden. Der røg nok et par øl og et par glas vin ned for den ankom. På Egsmarkstrand var der også et aktivitetsrum, hvor vi kunne spille Dart, Bordfodbold, Billard og Bordtennis.
Det benyttede nogle sig af, dog mest Svesse og Leif (bordfodbold) og Lars, Ole og Reinar lidt poolbillard.
For at kunne vinde over Svesse måtte Leif flytte to-tre brikker hver gang han havde scoret :-).

Maden var god og alle blev mætte. Der var stakkevis af kød tilovers og der var også grillpølser tilovers fra dagen før. Så pølserne med Senf, Sennep og Semp kunne bruges som natmad.

Lørdag var der planlagt en tur til Randers for at se Graceland - Elvis museet.
Vi måtte spise morgenkaffe indendørs da solen ikke gad stå op i tide (og den kom faktisk slet ikke op den dag) men Jytte og Kurt hentet rundstykker og holdet for i dag havde det hele klar til kl. 08.30 som aftalt.
Vi kørte mod Randers kl. 10.00 - ad hovedvejen i blæst og lidt kulde (ikke så sjovt som på de små veje) men vi ankom til Graceland og købte adgang til museet.


Ole og Lars hilser på Elvis, men han fortrak ikke en mine.Ejeren af museet, Henrik Knudsen, førte os glimrende gennem museet og kunne fortælle mangt og meget om Elvis, som de fleste af os ikke vidste.
Han nævnte også at projektet i starten var beregnet til 6 mill. kr. men endte i 26 mill. kr. Tror da pokker, når han rejser til USA for at købe en af Elvis' gamle koncert kostumer for noget der lignede 1 million kroner. En dragt Elvis havde båret til 14 koncerter og han havde faktisk optrådt 1.500 gange. Så hvad kan det ikke blive til ......

Hjemturen fra Randers gik fint bortset fra at vi blev væk for hinanden i Randers - d.v.s. 5 og 6 MC'er. Vi i den sidste gruppe nåede ikke med over det første lyskryds, og da vi kom over, var de andre væk. Vi skulle måske genopfriske vores "regler" for kolonnekørsel og det med at vente på hinanden.
Så vi fortsatte ad den planlagte rute og kørte til Hornslet, hvor en tankning var hårdt påkrævet. Mens vi holdt der, kom den første gruppe trillende og vi kunne igen køre sammen resten af vejen.
Vi fortsatte mod Helgenæs - undervejs kom vi forbi Clausholm Slot og næsten forbi Rosenholm Slot, dog uden at holde.
På Helgenæs kørte vi på mange små og flotte veje til Slettestrand Fyr, hvor der er en skøn udsigt over Kattegat (vi mødte her Torben, som også kører med os i Gråsten).Næsen blev vendt hjemad til Egsmarkstrand hvor vi i gården kunne nyde lidt til ganen inden aftensmaden blev bragt og maden var igen god.
Trætheden meldte sig forholdsvis tidligt den aften og de fleste gik til ro i god tid for at være friske til søndagens hjemtur.

Søndag morgen var der igen dækket fint op af morgenholdet, rundstykkerne var hentet, og beholdningen var suppleret op med rugbrød, smør og ost. Af resterne blev der smurt madpakker til hjemturen. Bilen blev pakket med resterne af øl, vand og vin (der var meget tilovers) og vi var klar til at tage afsted ved kl. 10.

Ruten hjemad gik udenom  Århus - igen på smukke veje - til Jelling, hvor vi skulle se stenene i deres glashuse og de ny opsatte afmærkninger rundt om Jelling kirke og kirkegård og det tilhørende areal, hvor byen tidligere havde ligget.Hjemturen forløb fint - dog var Susanne og Per ved at tabe deres taske på bagagebæreren, men den blev forsvarligt sat fast igen, da Ole havde et par lange strips med.
Vi kørte over Hejls hvor resten af pengene blev brugt til en is til allesammen.

Turen blev afsluttet på Torvet i Gråsten.
Stor tak til Tove og specielt til Bjarne for tilrettelæggelsen, budgetteringen, indkøbene, ruteplanlægning og for at finde dette fremragende sted på Mols, hvor vi kunne overnatte og have nogle hyggelige timer. En god måde at afholde Kr. Himmelfarts turen på, så det kan være at det kan blive modellen nogle gange fremover.
Budgettet holdt rigtig fint og resterne gemmes til julefrokosten 2014.

12 MC - 16 personer - 809,8 km (sammentælling af Garmin registreringer)
Se flere fotos og film - klik her for at komme til album: Mols 2014 (og film er lagt på).


*************************************************************************************************

4 dages tur til Djursland -  Egsmarkstrand.

Afgang fra Torvet i Gråsten kl. 09.00.

Hent ruterne til Garmin på Fanen Ruter.

Frokostpause undervejs til Mols i Norsminde Fiskehus -  klik her

Der er reserveret plads til 15-20 personer.
Prisen vil være ca. 1.534,- pr. person (der vil måske være nogle som skal dele badeværelse afhængig af antal tilmeldinger).
Tilmeldingsfrist: udgangen af februar eller indtil pladserne er optaget.

I prisen er inkluderet:
Opholdet, Øl, Vand, Vin, Kaffe, Te, 3 x morgenmad, 2 x aftensmad fra Dinér Transportable, 1 x grillaften, slik, frugt, Linned og håndklæder og Slutrengøring.

Vi skal selv sørge for morgenmad alle dage og grillaftenen står vi også selv for. Vi håber alle vil give en hånd med ved borddækning, opvask (der er en industriopvasker), oprydning.
Jytte kører "varerne" derop i bil.

Fra Egsmarkstrand er der rige muligheder for ture rundt på Djursland - Nationalparken Mols Bjerge  Helnæs, Kalø Slotsruin, Ebeltoft, Grenå, Skandinavisk Dyrepark, Kattegat centret i Grenå, Fregatten Jylland, Elvis museet i Randers, Graceland.

Herudover ligger Egsmarkstrand tæt ved strand og vand.

Læs i øvrigt mere på  Visit Djursland

Tilmelding til turen er slut.

Idé: Bjarne.

Tilbage til indhold