Torsdag den 23. juni 2011 - MC Graasten - ta' en tur med os!

Ta' på tur med os - vi mødes på Torvet i Gråsten torsdage kl. 19.00
(fra september dog kl. 18.30)
Ta' på tur med os - vi mødes kl. 19 på Torvet i Gråsten
Gå til indhold

Torsdag den 23. juni 2011

Program tidligere år > 2011 Program

Turen gik via Sønderborg til Vibæk Mølle.
Hjemad via HørupHav, Sønderborg Havn - pause ved isboden - Dybbøl Banke, Broager, Skodsbøl, Gråsten.
2 MC - 3 personer - 60 km


Tur til Vibæk vandmølle på Sydals.

Hvis nogen ved et godt sted, hvor man kan synge med på Midsommervisen ved et bål, så kunne det måske kombineres med turen.

Vibæk Vandmølle ligger i et dalstrøg nær Vibøge på Sydals.
Møllegården, som i dag er smukt restaureret, ligger i et fredet og naturskønt område syd for landevejen mellem Sønderborg og Skovby, cirka fire kilometer øst for Høruphav.
Møllen er den eneste af de oprindelige 10 alsiske vandmøller, som er bevaret. Den blev opført i 1756 og var i brug, indtil det i 1938 ikke længere var rentabelt at fortsætte driften.
Vibæk Mølle var fra starten en arvepagtsmølle i kongens eje. Dermed var mølleren og hans familie sikret arveret – forudsat at terminer og øvrige betingelser for drift og vedligeholdelse blev overholdt.
Under det tyske herredømme (1864 – 1920) overgik møllen til privat eje. I 1987 blev mølleanlægget og dalstrøget overtaget af en fond, der har forestået en omfattende istandsættelse, således at såvel vandmøllen som møllegården i dag er smukt restaureret og giver et godt indtryk af, hvordan et mølleanlæg så ud i slutningen af 1700-tallet.

Idé: Kurt

Tilbage til indhold