Torsdag den 5. juli 2012 - Tranerodde Fyr - MC Graasten - ta' en tur med os!

Ta' på tur med os - vi mødes på Torvet i Gråsten torsdage kl. 19.00
(fra september dog kl. 18.30)
Ta' på tur med os - vi mødes kl. 19 på Torvet i Gråsten
Gå til indhold

Torsdag den 5. juli 2012 - Tranerodde Fyr

Program tidligere år > 2012 Program

Vi mødes på Torvet kl. 19.00

Vi kørte direkte til Als og drejede af ved Augustenborg ind over Mjang, Gammelgaard, Padholm, forbi Helved, Elstrup, bagom Guderup, Himmark til Tranerodde Fyr.
Det var mange små veje, hvor vi aldrig havde været.
Ved Fyret holdt vi kaffepause og fik Tove og Bjarnes hjemmebagte muffins med Bjarnes elskede rabarber.
Der var en skøn udsigt op og ned af Als' kyst og vi kunne se til Helnæs ved Fyn.
Mens vi var der kom en muligvis tidligere "Christianit" og viste os en tidselplante på stranden, som han havde fulgt de sidste to år. Planten hører ikke til her og må være blevet plantet.
Lige da vi skulle afsted fortalte han, at han ville ringe til en han kendte i Christiania fordi han vidste hvor der stod en gammel Indian, som han kunne tænke sig.

9 MC - 11 personer - 87 km

Tur til Tranerodde fyr ved Himmark på Als.
Tranerodde fyr er oprettet i 1906 i den periode hvor Sønderjylland var en del af Tyskland. Blev overtaget fra de tyske myndigheder i juli 1920, hvor det blev overleveret af Regierungs- und Baurat Michels, som repræsentant for Regeringspræsidenten i Slesvig, til Fyringeniør F. N. Brinch.
Udover Tranerodde fyr er Ballebro, Gammel Pøl, Kegnæs, Lågemade, Nordborg, Rinkenæs, Skodsbøl, Taksensand, Årø og Årøsund fyr opført i perioden under tysk herredømme.
Er et 10 m. højt jerntårn. Det var ved overtagelsen i 1920 forsynet med linseapparat og glødenetsbrænder til sprit. I 1921 skiftede man spritten ud med acetone og monterede i den forbindelse en ny brænder.


Tilbage til indhold